Estufa B.V.
Ambachtsweg 3
8131 TW WIJHE

T 0570 521 030
info @ estufa.nl
www.estufa.nl

BEZOEK PUTZMAUS® VLAMPIJP & KETELREINIGER OP DE INSTALLATIEVABEURS HARDENBERG

Van 11 t/m 13 september 2018 staat PUTZMAUS® vlampijp & ketelreiniger op de Installatie vakbeurs te Hardenberg.
PUTZMAUS® boilercleaner is een professionele industriële vlampijp en ketelreiniger die zeer eenvoudig te bedienen is en uiterst efficiënt en kosten reducerend werkt.

Ketelreiniging is van essentieel belang om een hoog rendement van uw ketel of boiler te behouden. Tijdens het schoonmaken van de pijpen, buizen wordt het vuilaanslag verwijderd. Vervuiling van de ketel vermindert de warmteoverdracht waardoor het rendement van de installatie omlaag gaat.

De PUTZMAUS® boiler cleaner is speciaal ontwikkeld voor het eenvoudig maar grondig reinigen van vlampijpen, buizen, warmtewisselaars, boilers, biomassa-installaties, ketels zoals biomassaketels, bioketels en stoomketels. De PUTZMAUS® vlampijp en ketelreiniger wordt eenvoudig middels perslucht aangedreven.

Op het moment dat de PUTZMAUS® boiler cleaner het eind van de vlampijp of rookgasbuis (pijp, kanaal) heeft bereikt, keert de PUTZMAUS® automatisch terug. De meest eenvoudige wijze van ketelreiniging.
Samenvattend, de PUTZMAUS® industriële ketelreiniging: tijdbesparend, perfecte reiniging en geen inspanning!

Assortiment reinigingstools PUTZMAUS® Boiler & Tube Cleaning:

Iedere PUTZMAUS® wordt als een complete set in een handige aluminium koffer geleverd. Deze set bevat onderhoudsproducten cleaning tools, olie voor perslucht, persluchtslang, veiligheidsuitrusting gereedschap, hoog temperatuurslang tot 400°C, twee zachte borstels en een harde borstel en diverse accessoires.

Bent u benieuwd naar het leveringsprogramma en de mogelijkheden van PUTZMAUS® pneumatische ketelreiniging (Boiler Cleaning) bezoek ons dan tijdens de Installatie Vakbeurs te Hardenberg.

Biomassa uit de Nederlandse bossen een duurzame energiebron

Hout is een duurzame en hernieuwbare grondstof en kent vanwege zijn grote verscheidenheid aan eigenschappen een lange historie als bouwmateriaal én energiebron.

Hout is een belangrijke grondstof voor de snel ontwikkelende Biobased Economy (BBE). Om de klimaatdoelstellingen van Parijs 2015 te bereiken is extra inspanning nodig om méér niet-fossiele brandstoffen te gebruiken. Groene energiebronnen zoals zon, wind en water zijn hiervoor nodig maar bovenal biomassa. De rol van hout is vooral als bron voor opwekking van duurzame energie sterk toegenomen en is al de belangrijkste niet-fossiele energiebron. Immers de energie uit biomassa kan geoogst en opgeslagen worden wanneer dat nodig is. Energie uit biomassa is duurzaam, betrouwbaar en blijft continu leverbaar ook als de zon niet schijnt en het niet waait.

De Algemene Vereniging Inlands Hout (AVIH) heeft met een bijdrage van het Ministerie van Economische Zaken en medewerking van Ingenieursadviesbureau Sweco een korte film gemaakt die laat zien dat het gebruik van biomassa uit de Nederlandse bossen op een duurzame manier gebeurt.

In Nederland zijn al tientallen biomassa installaties die gebruik maken van biomassa uit de Nederlandse bossen. In deze film stellen twee jongens van de basisschool vragen aan een boswachter over het gebruik van hout uit de Nederlandse bossen.

De ondertitelde film van AVIH “Biomassa, een duurzame bron van energie” is te vinden op:
https://www.youtube.com/watch?v=9wO9XFG5MH

Biomassa uit Nederlandse bossen

INVESTERINGSSUBSIDIE DUURZAME ENERGIE (ISDE)

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Waarom deze subsidie?

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.

De Investeringssubsidie duurzame energie voor kleine apparaten voor de productie van duurzame energie komt voort uit het Energieakkoord in 2013 en is aangekondigd in de Warmtevisie in april 2015.  De meerjarige regeling opent op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020. Per subsidiejaar wordt het budget vooraf bekend gemaakt. De verwachting is dat de regeling in december 2015 wordt gepubliceerd in de Staatscourant.

Wanneer kunt u de ISDE aanvragen?

Aanvragen kan vanaf 4 januari 2016 09.00 uur tot en met 31 december 2016 17.00 uur. RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

Hoeveel subsidie is er?

In 2016 is er € 70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassa ketel of pelletkachel en de energieprestatie. De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten, die we vanaf 4 januari 2016 op deze site publiceren.

Publicatie in de Staatscourant leidend

Op dit moment is de subsidieregeling nog niet gepubliceerd. De regeling is van kracht na publicatie in de Staatscourant. U kunt tot die tijd geen rechten ontlenen aan de verstrekte informatie op www.rvo.nl/isde en aanverwante mijn.rvo.nl website. De inhoud van de publicatie in de Staatscourant is leidend.

NIEUWE SUBSIDIEREGELING VOOR DUURZAME ENERGIE IN HUIS

Burgers en ondernemers die zelf in huis of in het bedrijf duurzame energie willen opwekken kunnen vanaf volgend jaar subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Hiervoor wordt het komende jaar 70 miljoen euro beschikbaar gesteld.

De voorwaarden van de subsidieregeling zijn vandaag gepubliceerd.

Minister Henk Kamp (Economische Zaken): “Onze energievoorziening gaat de komende jaren veranderen. Nederlandse huizen en bedrijven zullen in de toekomst minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Ook levert het huishoudens een flink lagere energierekening op. Deze ontwikkeling wil het kabinet onder andere stimuleren via deze nieuwe subsidieregeling. De overstap naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen met alle Nederlanders worden gemaakt.”

De subsidie is beschikbaar voor verschillende apparaten. Via een zonneboiler wordt zonlicht omgezet naar warmte voor het verwarmen van ruimtes of water. Een zonneboiler levert een gemiddeld huishouden een besparing op de energierekening op van rond de 130 euro per jaar en kost tussen de 2.000 en 5.000 euro. Een huishouden kan hiervoor gemiddeld een subsidie van € 650 euro aanvragen, afhankelijk van het type zonneboiler.

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uit de lucht, bodem of het grondwater warmte haalt en geschikt maakt voor het verwarmen van ruimtes of water. In bestaande woningen wordt vaak gebruik gemaakt van hybride warmtepompen, die gecombineerd worden met CV-ketels.

Een hybride warmtepomp levert een gemiddeld huishouden een besparing op de energierekening op van tussen de 200 en 300 euro per jaar en kost tussen de 5.000 en 7.000 euro. Een huishouden kan hiervoor tot 1.500 euro subsidie aanvragen, afhankelijk van het type warmtepomp.

In een pelletkachel worden houtpellets van samengeperst houtafval verbrand, waarmee een woning kan worden verwarmd. De kachel lijkt qua uiterlijk op een houtkachel, maar is veel energiezuiniger. Een pelletkachel levert een gemiddeld huishouden een besparing op de energierekening op van rond de 490 euro per jaar en kost gemiddeld 4.000 euro. Een huishouden kan hiervoor 500 euro subsidie aanvragen. Bij pelletkachels met een vermogen boven de 10 kilowatt komt hier voor iedere extra kilowatt nog 50 euro aan subsidie bovenop.

Naast de nieuwe subsidieregeling kunnen woningeigenaren die willen investeren in een energiezuiniger huis sinds begin vorig jaar ook een beroep doen op het Nationaal Energiebespaarfonds, waarbij een lening kan worden afgesloten om bijvoorbeeld de aanschaf van hoogrendementsglas, dakisolatie of zonnepanelen te financieren.

ENERGIEVAKBEURS 6, 7 EN 8 OKTOBER 2015 DEN BOSCH

Het platform voor duurzame energieopwekking en energiebesparing

Estufa B.V. staat op 6, 7 en 8 oktober op de vakbeurs Energie 2015 in de Brabanthallen in Den Bosch. Energie 2015 is de Nederlandse vakbeurs voor duurzame energieopwekking en energiebesparing, een platform boordevol duurzame energie innovaties en technische demonstraties. Wij informeren u graag tijdens de energievakbeurs 2015 over de mogelijkheden van de Kohlbach biomassaverbrandingsinstallaties met een vermogen vanaf 500 kW tot en met 13 MW voor onder andere stadsverwarming, blokverwarming, kasverwarming en procesverwarming. Hargassner pelletsketels en houtsnippers-verwarmingsketels met een vermogen van 10 tot 200 kW en cascade tot 1200 kW.

Introductie:
Op de energiebeurs worden de volgende nieuwe Hargassner pelletsketel en houtverbrandingsketels geïntroduceerd:

Hargassner Nano pelletsketel NANO PK 15

 • Nano pellets CV-ketel snel en gemakkelijk te plaatsen
 • Kleine compacte bouwvorm benodigd oppervlak 0,48 m2
 • Eenvoudig te installeren door dealers en installateurs alle aansluitingen zoals schoorsteenaansluiting, pelletstransportbuizen en hydraulische aansluitingen zijn tot boven de ketel voor gemonteerd.
 • Inspectie- en onderhoudsdeuren enkel aan voorzijde en bovenzijde pelletsketel
 • Geïntrigeerde pompmodule / hydraulische module.
 • Laag energieverbruik en lage emissie uitstoot
 • Vraag hier voor de prijs aanvraag van de nieuwe Nano pelletketel

Hargassner ECO-PK 70-120 kW

 • Hargassner pelletsketel ECO-PK 70-120 kW is voorzien van energiezuinige ontsteking
 • Uniek rooster namelijk trap-breekverbrandingsrooster
 • Geoptimaliseerde reiniging
 • Standaard uitgevoerd met rookgasrecirculatie (REZI) tegen slakvorming van assen.
 • Pelletsaanzuiging tijdens het verbrandingsproces van pellets opslagbunker naar pellets dagvoorraad
 • Modern geïntrigeerde touchscreen besturing
Hargassner pelletsketel ECO PK 70-120 kW

Hargassner pelletsketel ECO PK 70-120 kW

Hargassner biomassaketel WTH 200 ECO

Hargassner biomassaketel WTH 200 ECO

Kohlbach biomassaverbrandings installatie van 400 kW – 15 MW

Kohlbach biomassaverbrandings installatie van 400 kW – 15 MW

 

 

Praktijkdag Bio-energie 2015

Praktijkdag bio-energie 2015: duurzaam doorpakken, biomassa loont!
Op donderdag 18 juni a.s. vindt de praktijk dag bio-energie 2015 plaats van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De praktijk dag wordt dit jaar gehouden in de Apenheul te Apeldoorn. De praktijk dag begint met excursies naar bedrijven in de omgeving van Apeldoorn, ook is het mogelijk om tijdens de excursie de nieuwe biomassacentrale van Ennatuurlijk in combinatie met de RWZI te bezoeken.

Ennatuurlijk zoekt constant naar duurzame energieoplossingen en maakt energie lokaal. Op het terrein van de RWZI is er sprake van een prachtige ketensamenwerking, mede dankzij de medewerking van de RWZI. De RWZI levert, na vergisting van rioolslib, biogas aan dat in de biogasmotoren elektriciteit oplevert voor 6200 huishoudens in Apeldoorn. De restwarmte die vrijkomt bij het opwekken van deze energie gebruikt Ennatuurlijk voor stadswarmte voor ca. 2000 woningen in de wijk Apeldoorn Zuidbroek.

Daarnaast heeft Ennatuurlijk een tweede duurzame warmteopwekker voor de wijk Zuidbroek namelijk twee houtchipsketels / biomassaketels. De biomassaverbranding installatie wordt gevoed met houtsnippers van snoeihout uit de omliggende bossen. De biomassaketels produceren stadswarmte en verduurzamen bovendien de keten. De biomassacentrale staat in een ketelhuis op het terrein van de RWZI.

Aanmelden:
Het volledige programma vindt u op de website van Praktijkdag Bio-Energie 2015
Hier kunt u zich ook aanmelden.

Biomassacentrale Apeldoorn Zuidbroek

Biomassacentrale Apeldoorn Zuidbroek

Biomassaverbranding installatie Estufa

Biomassaverbranding installatie Estufa

Houtsnippers - snoeihout biomassaketel

Houtsnippers – snoeihout biomassaketel

OPEN DAG EN SYMPOSIUM VLEESPLUIMVEEBEDRIJF FAMILIE HAAN

Op Vrijdag 22 mei 2015 houdt vleespluimveebedrijf familie Haan van 13:30 tot 17:00 uur een Open dag waarbij de nieuwe vleespluimveestallen kunnen worden bezichtigd.
Per vleeskuikenstal kunnen 55.000 kuikens gehuisvest worden. De afmetingen van de nieuwe vleespluimveestal zijn 100 x 25 meter. In totaal is er nu ruimte bij vleeskuikenbedrijf Haan voor 215.000 kuikens! Het vleeskuikenbedrijf wordt duurzaam verwarmd middels een Kohlbach houtgestookte verwarmingsinstallatie die gestookt wordt op houtsnippers, houtchips en houtachtige biomassa G100.
Voorafgaande aan de open dag wordt er een symposium gehouden van 11:00 tot 12:30 uur.
U kunt zich hiervoor opgeven via Agrifirm feed (www.agrifirm.com/symposiumvleespluimvee)

Wat is er te zien:

 • Drie nieuwe vleeskuikenstallen
 • Kohlbach biomassaverbrandingsinstallatie/ houtgestookte verwarmingsinstallatie
 • Opslagloods t.b.v. houtverbranding en kantoorruimte
 • 1500 ton tarwe opslag
 • Padcooling
 • Roxel verlichting
 • Facom inregelapparatuur en ventilatie

Estufa is deze dag aanwezig om u te informeren hoe de Kohlbach houtverbrandingsinstallatie (biomassacentrale) warmte opwekt uit biomassa om de pluimveestallen te verwarmen. Hieronder is een afbeelding weergegeven van de Kohlbach houtverbrandingsinstallatie met een houtbunker voorzien van een beweegbare vloer (workingfloor / schuifbodem), directe invoerpers, vuurhaard met watergekoeld roosterbed, drietreksketel / warmwaterketel voorzien van pneumatische ketelreiniger, rookgasreiniging en schoorsteen.

Kohlbach biedt het volledige programma van ketels zoals warm- en heetwaterketels, stoomketels en thermische olieketelsKohlbach biomassaverbrandingsinstallatie / houtgestookte verwarmingsinstallatie

Estufa introduceert de nieuwe Hargassner biomassaketel eco-hk

Estufa B.V. presenteert op de vakbeurs Energie 2014 de nieuwe biomassaketel van Hargassner: de ECO-HK 20-60 kW. (standnr. 01.f041)

Energie 2014, “het grootste live energieplatform voor bouw en industrie”, wordt gehouden van 7 t/m 9 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch. De nieuwe biomassaverwarmingsketel ECO HK (HK is afkorting voor houtsnipperketel) is kostenverlagend, energiebesparend, ecologisch en met een lage emissie uitstoot in één woord: ECO!

Hargassner biomassaketel ECO-HK 20-60 kW.

De nieuwe Hargassner houtsnipperketel ECO-HK is verkrijgbaar met een vermogen van
20-60 kW. Door het unieke trap-breekverbrandingsrooster kunnen houtsnippers, houtchips, biomassa, houtpellets maar ook andere houtachtige agro-brandstoffen comfortabel verbrand worden.

Het unieke beweegbare trap-breekrooster zorgt voor een homogene gloedbed, daarnaast zorgt het breekrooster ervoor dat grote asresten die vrijkomen bij het verbranden van o.a.miscanthus (olifantengras) worden gebroken.

De intelligente onstekingscontrole zorgt voor een enegiebesparing van ca. 88%. Tevens is de biomassaketel voorzien van de nieuwste verbrandingstechnologie, de ECO-Control, wat zorgt voor een lage emissie uitstoot van o.a. fijnstof. Met de Hargassner app voor de biomassaverwarming kunt u op ieder moment van de dag, wereldwijd, heel eenvoudig en ook nog eens veilig informatie opvragen en wijzigingen doorvoeren aan uw biomassaverwarming.

Lees hier meer over de nieuwe Hargassner biomassaketel ECO-HK

Hargassner biomassaketel met Touchscreen besturing

Hargassner biomassaketel met Touchscreen besturing

Biomassaketel hargassner ECO-HK met asstofzuiger voor lange onderhoudsinterval

Biomassaketel hargassner ECO-HK met asstofzuiger voor lange onderhoudsinterval

Biomassaverwarming app voor tablet en smartphone

Biomassaverwarming app voor tablet en smartphone