Estufa B.V.
Ambachtsweg 3
8131 TW WIJHE

T 0570 521 030
info @ estufa.nl
www.estufa.nl

Biomassa uit de Nederlandse bossen een duurzame energiebron

Hout is een duurzame en hernieuwbare grondstof en kent vanwege zijn grote verscheidenheid aan eigenschappen een lange historie als bouwmateriaal én energiebron.

Hout is een belangrijke grondstof voor de snel ontwikkelende Biobased Economy (BBE). Om de klimaatdoelstellingen van Parijs 2015 te bereiken is extra inspanning nodig om méér niet-fossiele brandstoffen te gebruiken. Groene energiebronnen zoals zon, wind en water zijn hiervoor nodig maar bovenal biomassa. De rol van hout is vooral als bron voor opwekking van duurzame energie sterk toegenomen en is al de belangrijkste niet-fossiele energiebron. Immers de energie uit biomassa kan geoogst en opgeslagen worden wanneer dat nodig is. Energie uit biomassa is duurzaam, betrouwbaar en blijft continu leverbaar ook als de zon niet schijnt en het niet waait.

De Algemene Vereniging Inlands Hout (AVIH) heeft met een bijdrage van het Ministerie van Economische Zaken en medewerking van Ingenieursadviesbureau Sweco een korte film gemaakt die laat zien dat het gebruik van biomassa uit de Nederlandse bossen op een duurzame manier gebeurt.

In Nederland zijn al tientallen biomassa installaties die gebruik maken van biomassa uit de Nederlandse bossen. In deze film stellen twee jongens van de basisschool vragen aan een boswachter over het gebruik van hout uit de Nederlandse bossen.

De ondertitelde film van AVIH “Biomassa, een duurzame bron van energie” is te vinden op:
https://www.youtube.com/watch?v=9wO9XFG5MH

Biomassa uit Nederlandse bossen

Leave a Reply