Estufa B.V.
Ambachtsweg 3
8131 TW WIJHE

T 0570 521 030
info @ estufa.nl
www.estufa.nl

Hargassner

 

  

 HARGASSNER HOUTVERBRANDINGSINSTALLATIES EN PELLETVERBRANDINGSINSTALLATIES

 

Welkom in de wereld van Hargassner. De toekomst van de verwarming is zeker gewijd aan CO2 – neutrale biomassa verwarmingssystemen en energiesystemen. Hargassner produceert Pellet-, houtsnippers en stukhoutketels met 3 grote doelstellingen:

– Milieuvriendelijke verwarming
– Maximale gebruiksgemak
– Maximale verlaging van de stookkosten

 Om lagere emissiewaarden te bereiken in de olie-of gas-afhankelijk landen, heeft Hargassner zich ingespannen om high-performance biomassa technologie beschikbaar te maken voor iedereen. Momenteel exporteert Hargassner naar 20 landen. Samenvattend Hargassner : verwarmingstechniek met toekomst

  

 HARGASSNER HOUTVERBRANDINGSINSTALLATIES  HARGASSNER HOUTVERBRANDINGSINSTALLATIES EN PELLETVERBRANDINGSINSTALLATIES  PELLETVERBRANDINGSINSTALLATIES

  EIGENSCHAPPEN HARGASSNER HOUT VERBRANDINGSINSTALLATIES

Rendement hoger dan 90% over het totale regelbereik.            
Hargassner heeft ruime ervaring met biomassa verbrandingstechniek. Een knowhow voorsprong, die bij de Hargassner houtsnippers en pellets verwarmingsystemen een enorme technologische voorsprong geeft. Met een uitermate hoog rendemant van boven de 90% blinken de systemen van Hargassner niet alleen uit in spaarzaam verbruik van biobrandstof, maar ook in het ontzien van het milieu door minimale emissies!
 
Volledig vuurvaste (schamotte) hoge temperatuur vuurhaard
De houtverbrandingsketels van Hargassner zijn voorzien van een volledig vuurvaste “Schamotte” hoge temperatuur vuurhaard. Schamotte heeft zich door zijn warmteopslagcapaciteit, levensduur en functie bewezen als beste materiaal voor een hoge temperatuur vuurhaard. De hoge temperaturen bij vol- en deellast zorgen voor de hoge werkingsgraad.
Primaire lucht wordt door het rooster gedoseerd aangezogen, waarbij de ontsteking automatisch plaats vindt door een warme luchtblazer. Voordat de secundaire lucht zich met het brandende houtgas vermengt, trekt het om de vuurhaard heen en wordt zo voorverwarmd.
  Volledig vuurvaste (schamotte) hoge temperatuur vuurhaard
De lambdasonde met brandstofherkenning
De houtkachel is voorzien van lambdasonde met brandstofherkenning De lambdasonde levert informatie over de exacte lucht- en brandstofverhouding en herkent tevens verschillende brandstofkwaliteiten. Alleen op deze wijze is een spaarzame en emissiearme verbranding gegarandeerd welke u naast een zeer hoog rendement ook nog eens energie bespaart!
 De lambdasonde met brandstofherkenning
Toerental geregelde rookgasventilator met onderdrukregeling
De onderdrukvoeler meet de drukverhouding in de vuurhaard. Op basis van deze gegevens regelt de besturing het toerental van de rookgasventilator en houdt daarmee de onderdruk op een optimale waarde. Dit concept garandeert een verbranding met lage rookgastemperaturen en daarmee de hoogste weerstand.
 Toerental geregelde rookgasventilator met onderdrukregeling
Invoerschroef en schroefkanaal van RVS
De invoerschroef en schroefkanaal van de houtverwarmingsketel is uitgevoerd in RVS. Een hoogwaardig materiaal voor optimale constructie en een lange levensduur! De invoerschroef brengt de houtsnippers in de vuurhaard en is berekend op de optredende thermische en mechanische belastingen: de RVS schroef is aan de motor dubbel gelagerd en werkt daardoor lichter en zonder slijtage in de RVS schroefbehuizing.
 Invoerschroef en schroefkanaal van RVS
Conische uitvoerschroef van Hargasner
In tegenstelling tot de gebruikelijke schroeven met een eenvoudige rechthoekige doorsnede maken wij dit belangrijke installatieonderdeel met een conisch profiel, waarbij de schroefbladen gehard zijn. Door deze  uitvoerschroeven worden grote houtsnippers niet tegen de schroefwand geplet maar door het conische schroefprofiel probleemloos getransporteerd. Door de “dynamische” schroefstijging wordt opstopping van biobrandstof in het in-/uitvoer gedeelte voorkomen. Een duidelijk voordeel voor u: minder krachtopbouw, gereduceerd stroomverbruik en de hoogst mogelijke bedrijfszekerheid van uw houtgestookte CV ketel.
 Conische uitvoerschroef van Hargasner
 Automatisch opstarten met hete lucht
De pelletverbrandingsinstallaties en houtverbrandingsinstallaties zijn voorzien van een elektrische föhn. Dankzij gloeibewaking (rookgastemperatuurvoeler) wordt de föhn efficiënt ingezet. Dit resulteert in een laag stroomverbruik en een hoge bedrijfszekerheid van uw houtverbrandingskachel en houtgestookte CV ketel
 Automatisch opstarten met hete lucht
Werveling in de vlampijpen
Om de opgewekte energie volledig te benutten leidt Hargassner de hete lucht met Turbolatoren door een spiraalvormige verlengde stromingsweg zo dicht mogelijk tegen de warmtewisselaar aan.
 Werveling in de vlampijpen
Ketel poetsen? Nee dank je. De installatie doet het automatisch!
De tijden van ketelpoetsen zijn voorbij. Niet meer raggen of borstelen daar zorgt de besturing voor. Na een bepaalde verwarmingstijd wordt de ketelreiniging ingeschakeld en wordt de ketelwand ontdaan van asaanslag die in de aslade terecht komen. Zo heeft u niks meer met reiniging van doen. Dit noemen wij hout verbranden met comfort!
 Ketel poetsen? Nee dank je.
Volledig automatische asafvoer
Volledig automatische reiniging van rooster- en vliegas.
De biomassa verbrandingstechniek van Hargassner brengt u nu nog meer comfort. Het nieuw ontwikkelde ontassingsysteem reinigt in regelmatige tijden de ketel, waarbij de vliegassen automatisch naar het schuifrooster worden getransporteerd en gezamenlijk met het roosteras in de onderliggende asafvoerschroef worden geschoven. Op weg naar de ascontainer wordt al het as fijn gemaald tot een vierde deel van zijn volume. Dit spaart volume en verlengt de reinigingscyclus.
 Volledig automatische asafvoer

Kijk ook een op www.hargassner.at