Estufa B.V.
Ambachtsweg 3
8131 TW WIJHE

T 0570 521 030
info @ estufa.nl
www.estufa.nl

HARGASSNER BIOMASSAKETEL VERWARMD DUURZAAM VOORMALIG WATERKELDER

CO2 NEUTRAAL PROJECT IN BEELD:
HARGASSNER BIOMASSAKETEL VERWARMD DUURZAAM VOORMALIG WATERKELDER

De familie Schippers bouwt in Ruurlo aan een energieneutrale woning in de voormalige waterkelder van Vitens die tot 1973 in gebruik was als drinkwaterbassin.
Deze waterkelder wordt momenteel door de familie Schippers omgebouwd tot duurzaam woonhuis als passiefhuis en zal worden voorzien van vele duurzame technieken. Zo is er optimaal gebruik gemaakt van het daglicht en is het geheel voorzien van een vegetatiedak wat zorgt voor een isolerende werking voor zowel geluid als warmte. De woning is uitgerust met drielaags-glas, led-verlichting en lage temperatuur vloerverwarming.
Deze week is Estufa Wijhe gestart met het plaatsen van een Hargassner biomassakachel voorzien van ECO bunkeruitvoersysteem geschikt als brandstof voor houtsnippers pellets en briketten. Deze biomassaketel, ook wel houtgestookte CV ketel genoemd, is geplaatst in het naastgelegen voormalig pompstation. De biomassa (houtsnippers) worden duurzaam verkregen uit het nabij gelegen bos van de familie Schippers. Doordat de biomassa lokaal wordt betrokken blijft het transporttraject kort. Kortom, een mooi CO2 neutraal project!

Zaterdag 26 oktober 2013: Nationale Duurzame Huizenroute

Op zaterdag 26 oktober vindt de Nationale Duurzame Huizenroute plaats. Voor iedereen die zijn huis duurzamer wil maken is deze dag een mooie gelegenheid om met eigen ogen te zie hoe een ander dat doet.
Ook de familie Schippers opent de deuren voor belangstellenden voor hun zeer energiezuinige woning in Ruurlo (Gelderland) te bekijken.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.duurzamehuizenroute.nl of www.amehuizenroute.nl

Energieneutrale woningEnergieneutrale woning wordt verwarmd middels Hargassner biomassaketel
Hargassner biomassakachel Hargassner biomassakachel
info: www.estufa.nl
Voormalig waterkelderVoormalig waterkelder omgebouwd tot energie-neutrale woning met vele duurzame technieken

 

 

Leave a Reply