Estufa B.V.
Ambachtsweg 3
8131 TW WIJHE

T 0570 521 030
info @ estufa.nl
www.estufa.nl

Koningin opent Unipro “groenste fabriek van Nederland”

Koningin opent  Unipro “groenste fabriek van Nederland”


Haaksbergen, 20.05.2014 – Groen voor Oranje. Op 16 mei opende Koningin Máxima het bedrijfspand van Unipro. Speciaal voor de opening van de “groenste” fabriek van Nederland verscheen Hare Majesteit de Koningin in een prachtige groene jurk. De dag kon niet beter beginnen.

Met een druk op de knop van de pelletkachel opende Hare Majesteit in aanwezigheid van ca. 250 gasten het bedrijfspand van Unipro. Uit de CO2-neutrale schoorsteen kwam voor één keer rook, en wel groene rook Hiermee was de “groenste” fabriek van Nederland officieel geopend.

Over de pelletkachel

De pelletkachel is een belangrijk onderdeel in het “groene” verhaal van Unipro. De verwarming van het pand en de warmte die nodig is in de productie wordt in beginsel verzorgd door een combinatie van aardwarmte en warmte-koude opslag. Mocht er meer warmte nodig zijn, dan wordt dit geleverd door één van de pelletkachels. Deze pelletkachels worden op biomassa gestookt. Dit maakt dat zowel de exploitatie van het gebouw als het volledige productieproces bij Unipro in Haaksbergen volledig CO2-neutraal zijn.

Unipro Haaksbergen Unipro HaaksbergenUnipro Haaksbergen

 

 

 

 

Bron: Unipro Haaksbergen 

Fotografie: Sem van der Wal

 

Leave a Reply