Estufa B.V.
Ambachtsweg 3
8131 TW WIJHE

T 0570 521 030
info @ estufa.nl
www.estufa.nl

Open dag bij V.O.F. Schwering in Marknesse

Open dag bij V.O.F. Schwering in Marknesse op zaterdag 9 mei van 12.00 uur tot 17.00 uur

Bij aardbeienteler Harry Schwering verzorgt een houtgestookte biomassa-installatie van Mawera sedert april 2008 de verwarming van een kas van 12000 m². Per jaar bespaart onderneming 130.000 m³ gas. Hierdoor verminderen de productiekosten van de aardbeien. Dit resulteert in een betere rentabiliteit van de onderneming.

Harry Schwering heeft na een uitgebreid onderzoek gekozen voor een Mawera Pyroflex biomassaverbrandingsinstallatie. De Pyroflex biomassaverwarmingsketel is voorzien van een bewegend vlakrooster verbrandingsysteem met hydraulische invoerpers. Daardoor is de installatie uitermate geschikt voor de verbranding van biomassa in de ranges van stof tot stukgrootte van 300 mm en van droog tot 50% vocht. Tevens is deze biomassaketel geschikt voor de verbranding van afwijkende brandstoffen met een hoog as gehalte. De Mawera Pyroflex bewegend vlakrooster hout verbrandingsinstallatie heeft bij Schwering een vermogen van 500 kW.

Om op een efficiënte wijze periodiek onderhoud aan de installatie te kunnen verrichten, heeft de heer Schwering tevens een industriële asstofzuiger (deze moet bestand zijn tegen hoge temperaturen) en een vlampijpreiniger van Estufa aangeschaft.

De installatie is inmiddels meer dan een jaar operationeel. De ervaringen zijn zeer positief. Inmiddels heeft een groot aantal geïnteresseerden de installatie bezocht en zijn diverse artikelen in vakbladen en tijdschriften gepubliceerd.

Vanwege het innovatieve karakter en de grote CO2 – reductie heeft het project de volle aandacht gekregen van het Ministerie van Landbouw, natuur en voedselkwaliteit. Het project dient als demonstratieproject binnen de glastuinbouw.

Voor u een kans om kennis op te doen bij een zeer innovatief bedrijf. De heer Schwering is bereid om de opgedane kennis met u te delen. Estufa zal op deze dag aanwezig zijn.

Wilt u wat meer achtergrondinformatie of bent u geïnteresseerd in de praktijkervaringen die de vele klanten van Estufa in de Benelux inmiddels hebben opgedaan, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zouden het een voorrecht vinden om u tijdens de open dag bij V.O.F Schwering te mogen ontmoeten.

Het adres is:

V.O.F. Schwering
Blokzijlerdwarsweg 6
8316 RA MARKNESSE

Leave a Reply