Estufa B.V.
Ambachtsweg 3
8131 TW WIJHE

T 0570 521 030
info @ estufa.nl
www.estufa.nl

Pluimveehouders halen energie uit hout

Pluimveehouders halen energie uit hout

Open dag Vleeskuikenbedrijf Van Oosterhout en Mts. Van ‘t Erve zaterdag 7 juni 2008

Begin 2008 zijn pluimveehouderijbedrijf Van Oosterhout uit Wijhe en vleeskuiken- en kalvermesterijbedrijf Van ‘t Erve uit Balkbrug oMawera houtketel type SST tbv pluimveesector vergestapt om energie uit hout te halen. Beide pluimveebedrijven hebben gekozen om de benodigde energie voor het verwarmen van hun pluimveestallen op te wekken door verbranding van biomassa met een MAWERA houtverbrandingsinstallatie. Deze zijn geconstrueerd met een roosterbed en een hydraulische invoerpers. De pluimveestallen bij Van Oosterhout zijn voorzien van Wesselmann warmwaterheaters. Bij Van ‘t Erve worden de vleeskuikenstallen verwarmd via CV-buizen, tevens wordt er dagelijks ca. 10.000 liter water ten behoeve van het voer voor de kalveren verwarmd. Naast een forse besparing op de gasrekening, ondervinden de bedrijven ook bijkomende voordelen van een houtverwarmingsketel, zoals vermindering van CO2 in de stallen, minder ventilatie, minder ziektes, een betere kwaliteit en groei van de kuikens, drogere mest enzovoort.

De bedrijven Van ‘t Erve en Van Oosterhout hebben inmiddels ruime ervaring met een houtketel van MAWERA en het bijbehorende verwarmingssysteem opgedaan. Tijdens de open dag hebben de bedrijven en hun relaties deze opgebouwde praktijkervaringen inzake houtverbranding met de aanwezigen gedeeld.

De open dag was zeer geslaagd. Vele mensen hebben van de uitnodiging gebruik gemaakt. De families hebben zelfs buitenlandse bedrijven mogen begroeten.

Bent u ook geïnteresseerd in het onder controle krijgen van de productiekosten of heeft u behoefte aan meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met Estufa op.

Wij zijn u graag van dienst!

Mawera houtverwarmingsketel voorzien van een hydraulische invoerpersMawera besturingskast tbv houtkachel

Leave a Reply