Estufa B.V.
Ambachtsweg 3
8131 TW WIJHE

T 0570 521 030
info @ estufa.nl
www.estufa.nl

Pluimveebedrijf Jukema neemt een houtgestookte CV ketel van MAWERA in gebruik

Pluimveebedrijf Jukema neemt een houtgestookte CV ketel van MAWERA in gebruik

Mawera houtkachel in aanbouw tbv pluimveestalOp 6 december 2008 heeft pluimveebedrijf Jukema in Blije (Fr.) een Mawera houtgestookte ketel van Estufa in gebruik genomen. De Mawera houtkachel wordt ingezet voor het verwarmen van de pluimveestallen. Naast de houtketel heeft Jukema het bedrijf uitgebreid met twee nieuwe stallen. De totale capaciteit van het bedrijf in Blije bedraagt ca. 300.000 vleeskuikens.

 

 

 Korte technische omschrijving van de Mawera houtverbrandingsinstallatie:

Mawera houtverwarmingsketel type FSB De bio-brandstof wordt automatisch vanuit de bunker (voorzien van een schuifbodem) in een trog naar de houtverwarmingsketel getransporteerd. Een schroef drukt de bio-brandstof direct op het vlakke bewegende rooster binnen in de vuurhaard van de houtketel. De continu variërende mix van chips en primaire lucht wordt automatisch getransporteerd in de massieve vuurvast gemetselde verbrandingskamer. Zijdelings geplaatste norzels blazen secundaire lucht in de vuurhaard, waardoor optimale verbrandingsomstandigheden worden gecreëerd.

Door een optimale isolatie van de vuurvaste wanden, waarvan de vuurhaard is opgebouwd, blijft de opgewekte warmte voor langere tijd behouden. Indien het systeem tijdelijk geen warmtevraag heeft gaat de installatie uit. Bij een hernieuwde vraag naar warmte komt de ingevoerde brandstof zelf tot ontbranding. De rookgassen verlaten de vuurhaard en gaan de eerste trek van de drie-treksketel binnen. De brandstoftoevoer en de verbranding worden, afhankelijk van de warmtevraag, automatisch geregeld.

Mawera houtverwarmingsketel type FSB

Het bedrijf heeft door te investeren in bio-massa-verbrandingssysteem meer grip gekregen op een van de belangrijkste kostenposten binnen de verlies- en winstrekening. Men is namelijk niet meer afhankelijk van flucturerende prijsverhogingen van het aardgas of andere brandstoffen.Tevens levert het bedrijf een belangrijke bijdrage bij het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen (CO2).

Is uw nieuwschierigheid gewekt, wilt u meer informatie over de bovengenoemde houtverwarmingsketel of wilt u informatie ontvangen over één van onze andere bio-energiesystemen, neem dan vrijblijvend contact met Estufa op. Wij zijn u graag van dienst!

Leave a Reply