Estufa B.V.
Ambachtsweg 3
8131 TW WIJHE

T 0570 521 030
info @ estufa.nl
www.estufa.nl

Pluimveebedrijf Van Oosterhout neemt zesde stal in bedrijf

Pluimveebedrijf Van Oosterhout neemt zesde stal in bedrijf en heeft al ruim 3 jaar ervaring met het stoken op biomassa en chips G100 / P100.

Gijs van Oosterhout heeft zijn vleeskuikenbedrijf in Wijhe (Overijssel) uitgebreidt met een zesde stal voor 33.000 vleeskuikens. Het totale aantal plaatsen voor vleeskuiken bedraagt thans ruim 150.000.
De zes stallen op het pluimveebedrijf worden verwarmd met een Estufa-houtkachel (type Pyroflex FSB 500) deze houtstook installatie is uitgelegd voor het verbranden van (regionale) biomassa, houtsnippers en chips ter grootte van de G100 / P100 norm. Even was het de vraag of deze Pyroflex houtketel voldoende capaciteit zou hebben om ook de nieuwe stal te kunnen verwarmen. Dit bleek geen probleem te zijn. “Het heeft vannacht licht gevroren (in de nacht van 15 op 16 november; red.), maar de houtkachel heeft nog altijd capaciteit over”, aldus Van Oosterhout. De Estufa houtkachel staat al ruim drie jaar op het bedrijf. “Dat bevalt prima. De investering in alleen de houtkachel heb ik al terugverdiend”, vertelt Van Oosterhout, die de bedrijfsaanpassingen voor de houtstook biomassaketel daarbij buiten beschouwing laat. “Dat installatiewerk zijn we nu aan het terugverdienen.”
Het complete artikel met foto’s kunt u hier nalezen

Leave a Reply